Wednesday, September 06, 2006

A little futsal gathering

Last Monday Smq and Jeg went to join the PNB Weekly Futsal at Ampang Sports Planet, only my second time playing in that area. Smq parked his car at Kelana Jaya LRT (no need to pay one if you follow Mr Jeg's advice) and I tot we're already 9 minutes late.

But we weren't. Bumped into PNB workers Ipe, Cherap, Sya, Asma, Fadh and Ope (who got injured no thanks to Mat Pah robust play last week). Had a lil chat and then met Nicky and Yan Abbas (potong rambut mcm budak sekolah) on the way to my beloved PNB building. Then saw Haniz from the exit with Sami Sani. Obviously Sani just got a haircut and would be joining us for futsal.

So the line-up goes. Ramai gak yang main ni. Matdiyah, Kebau, Maj, Sohai, Chot, Jeg, Payat, Haniz, Sani, Lada, Smq, Farid and Anep (kwn Payat). Ada tournament kat court sebelah. Gila stamina tinggi diorg team KWSP lawan team apa tah.

So mmg best ah main aritu. Scored 11 goals (ye Chot aku keep track my goal scores) and 3 shots that hit the post (ye Ipe you will hear me bragging about my goals in the next coupla years). Haha. Nah, duduk depan goal bleh la score (habis humble la tu). Goal of the day: Haniz's. Scored from inside of his half while the keeper (Payat) with his back behind the ball baru nak gi jaga goal. Haha. Thuderous!

Pastu lepak Payat and Chot's crib. Pergh aku cakap ko. Encik Sidek mmg baik hati orgnya. I think they've got a bargain. RM750 per house tong-tong tiga org RM250 dapat apartment siap dgn perabot, mesin basuh, tv (rosak), jam dinding, meja kerusi katil semua lengkaplah cakap lu. Cuma PS2 je takda lg. And TV. Hiburan dah ada esok mmg heaven gak ah duk apartment tu. Dah la dekat nak gi kerja.

So Payat and Chot jamu kitorg bermacam2 jenis air ada. Vanilla coke ada, Peel Fresh ada, air sejuk ada, coklat from Russia pon ada. Mmg pemurah diorg ni. Air susu je tak laku. Pastu ada kerepek. Haha. Best woo kerepek pedas. Aku tak henti2 kunyah.

Then Pakyat yg bagaikan Santa Claus kasik dak2 ni barang2 dari Scotland. Sambil tu aku borak2 ngn dak2 ni. Then aku masuk kejap je dlm bilik Payat dia bagi aku fridge punya lekat2 tu gambor Scotland. How cute. But when suddenly he pulled out baju sejuk from his closet jenama GAP and kasik kt aku, aku dah cam... what?

"Pakai ah kat sana nanti" kata Payat. Terharu plak aku rasa. I know we had our differences before tp korg tau ah bdk2 KYS mmg bond diorg lain macam. Ngam gila. I tot I cudn't accept the windbreaker tp cam wth, aku scholar pon xde lg nak pegi so I might need it takyah beli baru dah. Kebau 'berebut-rebut' ngn aku hahaha. Thanks a lot Payat.

Oh by the way, Smq cool gila coz dlm apartment tu semua bdk KYS dia sorg je Koleq. Haha. Peace bro.

Pastu borak2 kisah lama mandi siap semua kitorg gerak gi makan. Then aku ngn Sohai cam familiar tmpt makan tu. Then pandang atas tgk ada 3 buildings apartment. Mcm rumah Abg Chot. Then tetiba ada plak Abang Chot then barulah teringat cam pnh makan situ skalik ngn Epi and Pooyen if I'm not mistaken. Best gak makan situ. Air mango (ala-ala Mango special Murni) Rm1.50 je.

Aku, Kebau ngn Haniz tak tahan tgk gelagat abg sorg ni dok mintak2 rokok. Merayu2. Mula2 mintak satu Haniz bagi. Second time dia mintak Kebau dah ckp xde dah xde dah. Woo bagi betis nak peha lak.

"Boleh laa bang.. satu je!!" Hahaha.

Time makan tu bukak lah kisah gossip panas. I managed to keep my mouth shut though. Risau dah Sohai hahaha.

Pastu balik Haniz antar ke LRT. AKu budget Smq sampai Shah Alam kol 12 malam.

SELINGAN: Arini aku amik Maj kt tmpt interview dia on the way balik Sunway kena saman traffic. Kat bwh jambatan motorola tu. Dok gebang ckp kt Maj tu illegal lane and tetiba je polis terkam. Abg polis pon mintak rasuah RM50.

Polis Corrupt: Nak saman ke taknak saman? Taknak saman pon boleh. Abang tolong saya, saya tolong abang.

Aku: Tolong cemana tu? (buat2 bodoh naif)

Polis Corrupt: Saman dah murah RM200 boleh bayar. Tapi taknak bayar pon boleh. (tau pon diorg kurgkan saman nak kurgkan corruption la mangkuk, tp ko mintak rasuah gak pastu makan)

Aku: So, cemana ni? Kalo saman berapa.

Polis: Terus terang cakap eh. Kalo kena saman ni mau RM300 (aihh td ckp Rm200 cepat tul dah ubah plak, marketing strategy ni). So kalo abang tolong saya, RM50 je. Tapi kalo nak saman saya bagi. (mmg gaya selamba wei, ni selalu buat aku rasa ni. Confirm hidup tak berkat)

Aku: (buat2 check duit ada la RM70). Hmm takpehlah bagi saya saman!

Taknak deh aku subahat rasuah. I know SHuen wont agree with me tp I chose to take the saman rather than kena jawab ngn Tuhan besok. Eh, wait a minute, diorg takut ke pada Tuhan actually? Nama je Melayu kot. Anak2 makan duit haram hasil rasuah ko. (sama la some org kastam). Pastu anak2 besar jadik Mat Pit, hasil duit rashuah.

Honestly, it's a bitter pill to swallow bila tgk bangsa aku corrupt. Harap kawan2 aku besar besok jgn corrupt dah. Kalo aku corrupt besar nanti, ingtkan aku pada blog ini.

Chow chin chow.

3 comments:

ope said...

cayala jeghui, jangan kasi rasuah.

anyway, aku rasa baju pakyat tu kau kena basuh sepuluh kali baru boleh pakai, so that boleh buang sume bau pakyat. haha

Jeg said...

haha.. tu ah.. but surprisingly aku dah bau OK je baju Payat tu.. Payat dah berubah wei sejak pindah rumah Encik Sidek aku rasa.. washing machine kan ada..

arsyan said...

ha quote nama aku!
hahahahha

http://www.arsyan.com/news.php?newsid=1157840809