Tuesday, July 25, 2006

Penang busuk? Pungkoq hang!

So kitorg pon gerak ka Penang.. follow blakang gheta Rye.. aku ngn Camb and Rye ngn Jonet.. kata Jonet rush nak sampai Sg Petani.. nak amik bakal kakak ipar dia.. heh.. So kitorg sampai2 je Nasik Kandar Kayu.. sblom tu kutip Aryan and Afiq.. masuk2 ja kedai bau harum semerbak bau nasik kandaq pulau pinang... wah wah.. aku dok ikut jonet amik lauk.. amik ayam madu, amik udang.. amik telur... kena bayar... RM12.10!!! wah lauuu!!! mahal bapak!!

So duduk2 kat meja aku tgk rye punya bill rm3.70 je.. aiseh.. rye tak sound plak udang mahai.. dia ada sound kot kitorg tak dgr.. aku mula2 hangin gak ah.. tp bila makan2.. sedap la plak.. sedap gila.. terus tak jadik complain.. makan bagaikan abu lahab...

So ptg tu kitorg gerak Batu Feringghi.. aku ngn Fendi je mandi laut.. kuat gak ombak.. rasa mcm kena langgar lori.. walopon sedikit busuk.. aku mmg dah lama x mandi laut.. rancangan awal nak gi Tioman.. ni dah jmpa laut kira OK ah.. bantai je ah..

So kehidupan di penang mmg best.. spt biasa mak ayah RYe mmg bagus melayan kami.. pagi2 esoknya aku sedar towel and baju, suar aku dah siap dibasuh dan dilipat oleh mak rye.. makan plak mak dia masak sedap2.. layanan di rumah rye mmg mengkagumkan.. respect!

So kitorg dok tgk citer Re-cycle.. SHuen nangis...

Esok jalan town.. bosan gak ah aritu.. tp Ok whut.. takkan nak panjat bukit bendera.. tgk wayang lagi.. aku kena tipu beli popcorn.. mintak combo.. pastu buat2 x dgr.. barua punya budak.. tp aku paling takleh lupa si Afiq ah.. tgh beratur nak beli tiket kt Plaza Penang tu.. tiba2 je "Hi Fatimahhhh!!!"... aku tetiba rasa seperti rempit.. dah lah kakak tu boh layan.. apo ah Afiq... Hi Fatimahh...

So Shuen balik malam tu.. rush gila dia balik ngn afiq.. aku ngn fendy makan kat Kuey tiaw Sani.. perghhh mmg lazat... ni penang style bnyk kuah.. aku makan dua pinggan.. actually nak makan tiga.. tp segan plak aihh..

So last day aku, Rye and Fendi turun nak balik KL.. on the way tu mcm2 ada.. saksikan di episod akan dtg bersama Jeg Jambul Jongang... Bye

1 comment:

Anonymous said...

Hey! Very Nice! Check out this website I found where you can make extra cash.
It's not available everywhere, so go to the site and see if you can find something. I found something and make
and extra $900 a month!

http://www.degree-programs-online.info/extramoney.htm