Friday, August 21, 2009

My 'healthy and mature' discussion with some young Malays in Facebook

WARNING: THIS COULD BE A COMPLETE WASTE OF TIME BUT IF YOU ARE CURIOUS WITH THESE MALAYS' MATURITY AND ATTITUDE, IT WOULD BE A GOOD READ. 124 POSTS.

ONE MORE TIME BEFORE RAMADHAN. FOR A BETTER VIEW, ADD THIS GUY ON YOUR RIGHT AND LOOKOUT FOR HIS STATUS "MAT SEMBAB PENGKHIANAT NEGARA"

Afif Bahardin Mat Sembab PENGKHIANAT negara!!
Yesterday at 14:36 · Comment · Like / Unlike

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
here we go again.. LOL!
Yesterday at 14:38 · Delete

Alal Al Ayubi
Alal Al Ayubi
Mat sembab tu siapa?
Yesterday at 14:39

Afif Bahardin
Afif Bahardin
Hahaha.. Ko dah bc kenyataan dia ke belum.. Pegi baca dulu.. Br sibuk2 kat sini
Yesterday at 14:41

Ikhwan Hafiz
Ikhwan Hafiz
afif, baca surat pendedahan Pegawai SPRM selangor.

http://mt.m2day.org/2008/content/view/25886/84/
Yesterday at 14:45

Afif Bahardin
Afif Bahardin
Aku dah baca.. Suruh si azrul tu baca..
Yesterday at 14:46

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
taknak baca.. boo! demokrasi takda paksaan.. ko sapa nak paksa2?
Yesterday at 14:47 · Delete

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
mari2 sibuk di sini! weeeeeeeee!!!
Yesterday at 14:47 · Delete

Ikhwan Hafiz
Ikhwan Hafiz
Ya ALLAH selamat Selangor dan Malaysia dari mahkluk pengkhianat negara seperti Khir Toyol dan Tim Pengarah SPRM selangor.
Yesterday at 14:47

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
hah, apa lagi, ban la aku from making comments.
Yesterday at 14:48 · Delete

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
Mana boleh doa pastu call people with names such as Toyol. Contradictory!
Yesterday at 14:48 · Delete

Ikhwan Hafiz
Ikhwan Hafiz
takut nak baca....ni syeh..surat dari Pegawai SPRM selangor kepada rakyat Malaysia..!!..

Nak dapat ilmu kena la baca,,,,kalau tidak bodoh la.
Yesterday at 14:49

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
Again, I'm not a partisan.
Yesterday at 14:49 · Delete

Ismi'alal Muhammad Nur
Ismi'alal Muhammad Nur
Yang rugi Melayu juga, walau siapapun yg jadi pengkhianat.
Yesterday at 14:49

Alal Al Ayubi
Alal Al Ayubi
Ayat tu kelihatan terlalu angkuh..huh!
Yesterday at 14:49

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
aku dah baca sblom korg baca. Im not selective like some people. It is because Afif suruh aku baca tu yg aku buat2 tak baca tu. Lol.
Yesterday at 14:50 · Delete

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
Si Azrul. Haha. Semangat nak ramadhan aku takkan panggil balik dengan Si Si Si... apa power sgt ke kita ni nak ber Si Si Si...Siapakah gerangan.. pengkhianat negara?

Anyway, reply lah private msg aku tu Afif.
Yesterday at 14:52 · Delete

Ikhwan Hafiz
Ikhwan Hafiz
Perasuah ialah Pengkhianat negara ...
Yesterday at 14:54

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
true. I am all against perasuah!
Yesterday at 14:56 · Delete

Remy Ziey
Remy Ziey
Bagilah Tuan azrul ni jd PM...dia maksum dari segala dosa dan membenci kebatilan...kot
Yesterday at 15:03

Ikhwan Hafiz
Ikhwan Hafiz
Jika sudah ketahui, jangan tanya siapa pengkhianat negara, baca surat dari SPRM itu faham la ya...sesungguhnya Pegawai SPRM jijik dengan tindakan Ketua mereka yang berkomplot dengan Khir Toyo sehingga semua kes membabitkannya ditutup
Yesterday at 15:04

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
Tp Afif ni dia nak gak paksa aku ikut cakap dia.. aku nak jadi neutral pon tak bleh? kena jugak dengar ckp dia?

dah tu suruh aku baca surat tu padahal aku baca semua sources, utusan, suarakeadilan,thestar,mala
ysiakini, malaysiatoday,bbc,cnn,blogs,msianinsider,harakahdaily.. semua aku baca.

takda ar selective mcm org tu.. :P
Yesterday at 15:05 · Delete

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
sapa ckp aku maksum? ada aku ckp aku maksum? oh encik remy, ada ke aku ckp aku maksum? ada ke aku ni maksum? Nabi je maksum.

Ko ni jgn buat ajaran sesat, remy... taksub sgt dah ni!
Yesterday at 15:06 · Delete

Ikhwan Hafiz
Ikhwan Hafiz
biasa la ...Afif. hehehe...
Yesterday at 15:06

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
so, encik ikhwan, kita lanyak TP SPRM cukup2 dengan bukti2 yang ada.. jgn ckp2 saja.
Yesterday at 15:06 · Delete

Ikhwan Hafiz
Ikhwan Hafiz
Siapa yang bersalah perlu dihadapkan ke muka pengadilan. Bukti yang didedah boleh dirungkai detail melalui maklumat SPRM. Mereka sudah ada cuma apabila mahu didakwa kes itu ditutup.

Cuma perlu gerakan telus untuk pendakwaan.!!..
Yesterday at 15:09

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
there's another thing we can learn from the letter:

BUKAN SEMUA PEGAWAI SPRM JAHAT BELAKA seperti yang didakwa.
Yesterday at 15:11 · Delete

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
i believe in the end of the day, the truth will prevail.

tak gitu? so im not worried.
Yesterday at 15:12 · Delete

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
kahkahkahkah....buka mulut bau pekembar....khkahkahakah
Yesterday at 15:12

Remy Ziey
Remy Ziey
baik yang mulia tuan azrul..... andalah yang terbijak di malaysia ini
Yesterday at 15:12

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
aku tak bijak. aku ikut ajaran Islam je. Yang Maha Bijaksana itu Allah. sebab tu fitnah dan tohmahan takleh lawan.
Yesterday at 15:14 · Delete

Remy Ziey
Remy Ziey
baiklah tuan guru azrul.... kami ikut je ajaran bijkasana tok guru
Yesterday at 15:15

Zul BumiLangit
Zul BumiLangit
Setuju sangat. Tepat dan jelas. Aku pun non partisan. Haha!
Yesterday at 15:16

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
jgn ikut ajaran aku. jgn taksub pada aku. apa kena dgn ko ni remy?

Islam tu dah ada, cantik. ikut jelah.
Yesterday at 15:16 · Delete

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
kahkakahkha.....baca wak sembab punya kenyataan pasal jual tanah org kampung kat kota tinggi pada singapore....kahkahkah....
Yesterday at 15:17

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
Salaam, Zul. Bertemu kita lagi. How's life?
Yesterday at 15:17 · Delete

Remy Ziey
Remy Ziey
Baik tuan yang teramat mulia azrul.... patik ikut je
Yesterday at 15:18

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
alhamdulillah, kalo ko ikut ajaran Islam ko xkan sesat.

Ini ada ke nak taksub pada manusia akhir zaman?
Yesterday at 15:20 · Delete

Remy Ziey
Remy Ziey
Baiklah tuan guru terhandal azrul.
Yesterday at 15:21

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
just call me azrul. takda tuan guru tuan guru. aku x handal pon biasa2 je, manusia je.
Yesterday at 15:22 · Delete

Remy Ziey
Remy Ziey
baiklah tuan yang terhandal azrul...
Yesterday at 15:26

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
alhamdulillah...
Yesterday at 15:26 · Delete

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
^ni dah tahu ker belum apa yg wak sembab tu cerita?....atau saja ubah tajuk...kahkahkah...neutral pun jgn pro pekembar pulak...kahkahkah
Yesterday at 15:27

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
aku neutral beb. sbb aku percaya Islam saja. takkan tegakkan yg salah. akan menyokong kebenaran.

To Remy: Alhamdulillah :)
Yesterday at 15:28 · Delete

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
percaya islam tanpa iman pun seleweng....macam puak pekembar...kahkahkah
Yesterday at 15:30

Remy Ziey
Remy Ziey
ya tuan azrul yang mulia lagi bijaksana....
Yesterday at 15:30

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
apa isu pekembar2 ni.. anyway, aku dah baca semua itulah kerja aku satu hari.. hehe.
Yesterday at 15:31 · Delete

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
arakian apakah pendapat ahlul bijaksana tentang kenyataan wak sembab....siapakah yg telah mengkhianati tanah ini..adakah naina chatu atau si kitul atau raja mandeliar atau wak sembab dan madey
Yesterday at 15:34

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
yang dia deny pasal jual tanah kt singapore tu ke?

ko kena bitau aku sapa wak sembab ni.. aku rasa ayah dia kasi nama kt dia elok2..

tu lah kan.. sbb aku taktau sebab tak biasa perangai NAME CALLING ni.. tak islamic.
Yesterday at 15:36 · Delete

Remy Ziey
Remy Ziey
Rasyid, sama2lah kita dgr fatwa yang teamat thiqah dari tuan teramat mulia azrul....
Yesterday at 15:40

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
astaghfirullah...
Yesterday at 15:42 · Delete

Remy Ziey
Remy Ziey
baiklah tuan azrul yang mulia
Yesterday at 15:43

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
tapi baginda rasul panggil isterinya aisha ya humaira....banyak lah contoh nak bagi kalu pernah baca sirah nabi.....kahkahkahakh...musuh pun ada panggilan...kahkahkah..kata amalan membaca satu hari
Yesterday at 15:44

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
pak turut camni yang kita taknak dalam mana2 parti sekali pon. Yes man. Tgk tu ha.. subhanallah...
Yesterday at 15:44 · Delete

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
takleh rashid mengata org.. ya Humairah tu benda mulia.. Merah.. ini mana boleh hina fizikal encik rashid, i beleive you are more mature than this Remy.

Btw, that was a bad match in Burnley. but it's still early!
Yesterday at 15:46 · Delete

Remy Ziey
Remy Ziey
baik tuan mulia azrul..
Yesterday at 15:46

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
anyway encik rashid, boleh confirmkan sapa dia Wak Sembab ni? then I can give my opinion on his statement.
Yesterday at 15:47 · Delete

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
pak turut nabi muhammad s.a.w takde masalah....sekali lagi jgn ubah tajuk....siapakah gerangan pengkhianat pada pendapat ahlul bijaksana selepas membaca rebuttal itu....kahkahkah...juak pekembar jer yg pandai tukar tajuk macam ketua pemuda pekembar..kahkahkah
Yesterday at 15:47

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
aku mmg pak turut nabi muhammad no doubt about it.

tp ni ha remy ni nak jadi pak turut aku plak geli hati aku melihatnya.

and again, sapa pekembar ni. confuse aku.
Yesterday at 15:49 · Delete

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
pi baca dulu....faham politik....nak jadi neutral pun kena pahe juga.... jgn jadi neutral jurgon pulak..kahkahakh

nak tahu pekembar pergi ROS tgk parti politik mana yg register nama tu dulu....

aku bagi klue wak sembab...dia pernah jadi menteri besar johor dan pakat dgn musa hitam rembat tanah kat kota tinggi dan pakat dgn syed mokhtar jual tanah kat tebrau...kahkahkah....masih lagi tunggu jawapan ni
Yesterday at 15:55

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
panggilan musuh pun ada....banyak...contoh...tapi jawab dulu soalan afif
Yesterday at 15:56

Remy Ziey
Remy Ziey
Perhaps City University London don't really teach you about sarcastic...
Yesterday at 15:58

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
sapa kata aku tak paham politik? sapa kata aku tak baca?

Aku just nak make sure sapa ini Wak Sembab ni.

So kalau DPM yang ko maksudkan, kita dengar je lah apa yg dia cakap. Nak tahu kebenaran, buat kajian. Then mintak pandangan org yg lebih arif. Pegawai daerah ke? ... Read more

AKu tak tahu menahu ttg isu jual tanah kt singapore. pernah dulu dgr masa kecik2. tp dgr jelah. Nak caya?

well, cmana nak caya? aku pon tatau apa2?

so last2 serah lah pada Allah. Sapa buat jahat kt dunia ni dia akan diadili jugak akhirnya.

So aku tak pernah risau.. sbb biar Allah adili.

But then again, kalau ada bukti kukuh semua, ajukanlah.

baru boleh menang.
Yesterday at 15:59 · Delete

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
takkan aku nak percaya berdasarkan org lain tulis?

kena tgk bukti sendiri baru percaya.

anyway pasal pekembar... first time aku dgr arini to be honest. doesnt mean aku tak endah. nanti aku baca pasal pekembar.... Read more

ini nak sampaikan benda2 yg ko pon tak jelas.. what makes of you?
Yesterday at 16:00 · Delete

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
anyway rashid, ceritalah kt aku, panggilan2 musuh nabi yang nabi sebut sendiri.. bukan umar tau.. yang nabi panggil

kasi aku nas2 dia.
Yesterday at 16:02 · Delete

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
tak jawab...lagi....kahkahkahkah
Yesterday at 16:05

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
sapa soalan dia?
Yesterday at 16:06 · Delete

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
aku x tukar topik. i will answer using the truth.
Yesterday at 16:07 · Delete

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
ask me again, coz u and afif are the same. suka belit2. then we lost the point ckp kita tukar topik la, tak menjawab soalan la.
Yesterday at 16:07 · Delete

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
jap2 ada selingan: this is funny.

so
Between Remy Ziey and You
... Read more
Azrul Abu Hassan
Today at 15:09
sapa dia yang maksum? aku ada kata aku maksum? kenapa ko ajak org suruh lantik aku jadi PM sbb aku maksum?

sib baik ni facebook. ini kalo saman ni bleh dpt RM10juta.

Remy Ziey
Add as Friend
Today at 15:27
Report message
baiklah tuan guru azrul....

Azrul Abu Hassan
Today at 15:29
alhamdulillah

Remy Ziey
Add as Friend
Today at 15:31
Report message
baik tuan yang teramat mulia

Azrul Abu Hassan
Today at 15:31
alhamdulillah :)

Remy Ziey
Add as Friend
Today at 15:34
Report message
I ikut je tuan terhebat azrul

Azrul Abu Hassan
Today at 15:36
alhamdulillah :)

Azrul Abu Hassan
Today at 15:37
(org takde modal ini lah dia..dia tak tau nak jawab apa dah) hehe.

so kita zikir je harap2 dilembut hatinya.

Remy Ziey
Add as Friend
Today at 15:39
Report message
baiklah tuan yang mulia azrul

Azrul Abu Hassan
Today at 15:39
alhamdulillah :)
Yesterday at 16:09 · Delete

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
tak jawab lagi....kahkahkahkah
Yesterday at 16:11

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
apa soalan dia? dpm pengkhianat?

define pengkhianat.
Yesterday at 16:11 · Delete

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
lirik juak pekembar.....ahlul bijaksana ni ada kena mengena ke dgn wartawan utusan yg tak tahu apa itu ultra virus dan pembaca berita rtm yg tak tahu karpal dari parti mana dan anwar pegang jawatan apa....kahkahkaha....jawab jerlah...tak salah kalo ko jawab sbg neutral atau jargon..khkahah
Yesterday at 16:15

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
apa soalan dia.. kenapa susah nak tanya balik soalan dia? ke ko yang tukar topik ni?

tanya saja soalan dia balik. apsal nak divert pekembar2 utusan anwar karpal plak ni?
Yesterday at 16:17 · Delete

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
apa soalan dia yang ko nak aku jawab?
Yesterday at 16:17 · Delete

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
status afif
Yesterday at 16:21

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
itu statement ke soalan? cemana nak jawab soalan camtu?

DPM pengkhianat? too early to tell. lacking evidence. So I cant say really.
Yesterday at 16:28 · Delete

Ikhwan Hafiz
Ikhwan Hafiz
Mat sembab tu...pengkhianat Melayu Johor.

Bagi tanah(untuk water treatment) kat Singapore sebab Lee Kuan Yew gempaq nak attack Malaysia...apa punya turr la ?...

Malaysia Negara Berdaulat takut kena gempaq dengan Cina Singapore.
Yesterday at 16:28

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
alasan lagi....nanti dah besor pi buat ngo utk pekembar....kahkahkah....ciri2 dah ada...kahkahkah
Yesterday at 16:31

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
eh, tak boleh plak aku ckp gitu? alasan plak.. ada2 aje..

nak kena setuju je ngn ko? yela2 rashid betul (dah jadi mcm remy plak dah).

patut remy jadi camtu.. sbb korg dok brainwash dia ckp gitu.... Read more

itu hak aku. hak aku nak tgk bukti baru terima. nak selidik dulu baru terima cerita. aku selidik semua citer baru buat penilaian.

apa tak bleh ke? kena dgr je ckp ko mcm dungu?
Yesterday at 16:34 · Delete

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
one word: taksub.

Masya Allah. buta2 dia dgr citer org, blog org. atleast aku up one level by making research.
Yesterday at 16:35 · Delete

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
tak jangka jawapan yg sama...sebab ciri2 pekembar dah ada ...solid utk pemimpin lapisan
Yesterday at 16:38

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
kahkahkah....research...tolong masukkan literature review dari hakim zainun ali...dia tahu apa wak sembab dah rembat
Yesterday at 16:41

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
bak kata siddiq fadzil....tak perlu jawab semua soalan dari manusia kecuali dari mungkar nankir....oleh itu ko boleh skip kali ini.....in case dah siap research nanti tolong publish boleh tak.....teringin nak beli....boleh buat business tau jual finding research mcm zuntrum buat....kakahkaha...ingat aku nak beli tau!
Yesterday at 16:46

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
masya Allah. Harap org cam kamu ni tak jadi pemimpin org Islam. dah lama aku tunggu sapa lah yg bakal jadi pemimpin negara yang baik.

Takpa aku teruskanlah berdoa.
Yesterday at 16:46 · Delete

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
aku doakan kamu dapat hidayah dalam bulan ramadhan dan kembalilah kepada ajaran sebenar Islam.

Berpuak2 dan berasabiyah itu perbuatan jahiliyah. tak putus2 doa aku suatu hari nanti umat islam akan bersatu di bawah pemimpin islam yg adil dan saksama.

Amin..... Read more

Wassalaam.
Yesterday at 16:48 · Delete

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
kahkahkah persis juak pekembar
Yesterday at 16:49

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
alhamdulillah.

teringat kisah nabi dia terima sahaja tohmahan, omokan, panggilan daripada musuh2 islam. tp dia diam sahaja. sehinggakan dibaling tahi, baginda tetap bersabar dan senyum.

malah diajukan kepada umatnya supaya berzikir apabila disenda.... Read more

Aku dipanggil juak pekembar (yang negatif). Maka dosa itu adalah pada kamu. Saya tiada rugi apa2.
Yesterday at 16:52 · Delete

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
dan apabila org itu berbuat salah kepada org yg lain, wajiblah dia meminta maaf drpd org tu sebab itulah kunci pertama taubat.

sbb tu saya berhati2 apabila mahu memanggil nama org dengan macam2.

Juak pekembar. hehehe. alhamdulillah.
Yesterday at 16:53 · Delete

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
bila juak pekembar berbicara soal agama....dari perspektif yg gelap....kahkahkah....ko ni lawak juga yea....
Yesterday at 16:55

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
dituduh juak pekembar lagi.. senyum sajalah.. :)
Yesterday at 16:56 · Delete

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
melampau ko ckp kisah nabi dan ajaran Allah tu perspektif gelap.
Yesterday at 16:57 · Delete

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
mengucaplah wei.
Yesterday at 16:57 · Delete

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
kata kerja membaca...kahkahakh....posting pun tak baca...oh yea....juak pekembar mana amalkan membaca hanya labun kulup sakah je...kahkahakh
Yesterday at 16:58

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
ko cakap agama tu perspektif yang gelap? pandangan yang gelap? ko biar betul. melampau sgt ni. nak irritate tu takpa aku boleh sabar. tp nak ckp islam tu pandangannya gelap, mmg melampau lah. delete balik!
Yesterday at 17:00 · Delete

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
kahkahkah...memamng semua juak pekembar ni bila tak bole jawab...message....ooyy jgn penuhkan message dlm blackberry oklah
Yesterday at 17:01

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
Rashid Yusoff
bila juak pekembar berbicara soal agama....dari perspektif yg gelap....kahkahkah....ko ni lawak juga yea....
Yesterday at 17:02 · Delete

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
selamba ckp islam dan sirah nabi ada perspektif gelap...
Yesterday at 17:02 · Delete

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
so, reply la dekat prvate msg. aku reply kt remy tu sampai terdiam. aku reply dgn hamdalah je pon. dia mengalah.

kt msg aku reply, kt sini aku reply.
Yesterday at 17:03 · Delete

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
kahkahkah...dah baca pun tak paham...kahkah
Yesterday at 17:03

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
takyah cover la wei.. ko dah terkantoi memaksudkan ada elemen perspektif gelap dalam Islam. padahal semua elemen dlm islam sehat dan positive belaka. takda celanya.
Yesterday at 17:06 · Delete

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
pendapat islam ko tu interpretasi yg gelap...jauh dangkal...setakat org kutuk dapat pahala....kahkahahkah
Yesterday at 17:07

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
thats not my exact words. aku cerita pasal sirah nabi dan amalan taubat. ko terus ckp:

Rashid Yusoff
bila juak pekembar berbicara soal agama....dari perspektif yg gelap....kahkahkah....ko ni lawak juga yea....
Yesterday at 17:08 · Delete

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
takyah lah tegakkan benang yg basah... mengaku je lah salah.
Yesterday at 17:09 · Delete

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan "Ya Allah tlg abaikan puasa ummat Muhammad,apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yg berikut:

*tdk memohon maaf terlebih dahulu kpd kedua org tuanya(jika masih ada)
*tdk bermaafan terlebih dahulu antara suami isteri.
*tdk bermaafan terlebih dahulu dgn org2 sekitarnya.... Read more

Maka Rasulullah s.a.w pun mengatakan Aminn sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan,yg berdoa adalah malaikat dan yg mengamiinkan adlh Rasulullah s.a.w dan para sahabat, dan dilakukan pada hari jumaat.
Yesterday at 17:10 · Delete

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
kalau ini pun dia nak kata perspektif gelap, tatau lah.
Yesterday at 17:11 · Delete

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
dey thambi mana belajar islaam....pi baca buku abdullah azzam..kahkahkah...dia sama macam ko fikiran gelap....kahkahah....
Yesterday at 17:11

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
kahkahahkahah....juak pekembar bila bicara soal agama...kahkakakah
Yesterday at 17:12

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
there's no such thing as perspektif gelap in Islam.

Apa2 yang bersandarkan pada Al-Quraan dan Sunnah, tiada perspektif gelap. Semua betul belaka. takda yang sempit.
Yesterday at 17:13 · Delete

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
takyah la cover wei.. dah silap dah tu.. pi ckp sirah nabi yg aku ceritakan dan amalan taubat yang wajib kita ikuti tu PERSPEKTIF GELAP... aku tak ckp.. Rashid Yusoff yang cakap.
Yesterday at 17:15 · Delete

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
kahkahkah...pi baca buku abdullah azzam dan mansur al-hallaj baru lah pahe....ni wak sembab tak pahe....islam cerah islam gelap tak pahe....apa yg pahe ni....kahkahkahkah
Yesterday at 17:19

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
mana ada islam gelap. takda. Islam ada satu je. Nabi ada satu je. apa yg aku citer tadi ada dlm quraan dan hadith.

Apa yang gelapnya? takyah lah nak divert.. dah silap dah tu. lol.

another victorious day for justice and truth.
Yesterday at 17:20 · Delete

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
anyway, abdul azzam dan al mansur bukan nabi2 aku... aku baca Quran sahaja yg aku terima. dan hadis2 sahih.
Yesterday at 17:21 · Delete

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
jual tanah org kampung pun tak pahe....kahkakha....sekolah mana ni....sekolah sri pekembar yea....kahkakhah.....tak payah nak msg...buat penuh blackberry aku jer....kahkahkah
Yesterday at 17:21

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
ceyyy nak berlagak ada blackberry la tu.. hahaha. ye2 ko mmg kaya ada blackberry... takyah announce bnyk2 kali.
Yesterday at 17:22 · Delete

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
kawan2 semua, rashid yusoff ni ada blackberry tau.. jgn tak tahu tau... Lol! this one's funny.
Yesterday at 17:23 · Delete

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
kahkahkakha....yeke....kahkahkah....oyy....baca quran tu bagus..lagi bagus baca sekali dgn tafsir....tidak lah salah tafisr menjadi kelabu dan gelap....kahkahkah.....dah siap ker research siapa khianat....cuma ko ni bagus tukar tajuk...sama perangai macam mark ragev....kahkahkhak
Yesterday at 17:26

Afif Bahardin
Afif Bahardin
Seronok rasanya ada orang mcm Azrul dlm FB... Terhibur juga nak berpolitik dalam FB ni.. Selamat Malam semua.. (Bakal tidur dengan senyuman) dan memohon ampun pada semua sebelum tidur.. Moga esok ketemu lagi.. Azrul jgn tido lmbt sgt.. (Walaupun itu hak demokrasi) takut2 tak sempat bangun tahajud nanti.. Tapi kalau tak nak buat tahajud pun takpe.. Itu hak demokrasi anda.. =))
Yesterday at 17:30

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
kalau aku ckp kt ko aku bahasa arab tu bahasa ketiga aku cemana? tafsir pon aku baca gak kalo aku x sure maksud.

tafsir takda yg gelap dan kelabu. cuma org cam ko ni, selective sgt bab agama.. kononnya islam tp caci maki..

rashid ni, dia panggil aku tiga benda hari ni.... Read more

1.jauk pekembar
2.wak sembab
3.otak retarded.

tell me, agama apa yg setuju panggilan2 camni. Agama lain pon tak suruh tau.

So apabila org tu pggl kita mcm2 camni... islamic ke camni?
Yesterday at 17:30 · Delete

Rashid Yusoff
Rashid Yusoff
kahkahkah...kahkahkah....dah la wak sembab tak pahe....posting pun tak pahe...kahahakah,,,perspektif pun tak pahe....kenal mark ragev tak....dia suka bagi alasan dan tak pahe soalan dan jawape.....kahkahkhahahkha
Yesterday at 17:34

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
kat sini 530pm afif. nak tido gaponyo.

anyway, aku tak rasa aku buat lawak pon bila aku sentuh pasal agama. korg ni je yang taknak terima pandangan org lain walaupon benar.
Yesterday at 17:35 · Delete

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
takyah lah copy paste rashid.

dosa tu mmg susah nak buat. pahala tu senang nak buat.
Yesterday at 17:36 · Delete

Afif Bahardin
Afif Bahardin
Oh lupa ko org UK.. Yela kan demokrasi.. berbeza pendapat tu kan rahmat.. Azrul ada tak ayat mengenai amar maaruf nahi mungkar... Kalau ada ayat tu.. Ko faham betul2.. Baru ko faham kenaa kami bersungguh inginkan reformasi...
Yesterday at 17:41

Azrul Abu Hassan
Azrul Abu Hassan
mesti pernah dgr. tp jgn kita pon jadi mcm diorg kan? ini, aku bagi pandangan neutral pon terus dicerca aku dgn panggilan juak pekembar, otak retarded dan wak sembab.

tak pasal2 aja. demokrasi amenda? freedom of speech amenda?

nak reformasi tu bagus, kita mmg sentiasa dituntut utk menjadi lebih baik dari hari ke hari. tp ni apa ini? rashid yusoff ni. someone you know?
Yesterday at 17:44 · Delete

CONVERSATION ENDED AS THEY WENT TO SLEEP.

LEADERS OF THE FUTURE?

2 comments:

rWeeN said...

I've tried my best to read all of it but i found it very disturbing and honestly speaking, it was a waste of time. Tak guna ko layan orang2 camni...hopefully our nation will have a better leader in the future.

but it's good to know there is someone among us who is concern about our race and religion.

Jeg said...

salam arwin,

i know its a waste of time to argue with these shallow people.

but then again, it's a one off. i did it simply in the spirit of seeing is believing.

of course its a concern if our religion is being played on and on.

by muslims as well!